top of page

Vi hjælper med brændinger af dit ler

20220314_150329.jpg
0S2A4533.jpg
90130-Topovn-Nabertherm-Top-130-C-768x768.jpg

Kan jeg købe ler? 

Butikken Ceramicsandwood, Borups Allé 29 st th råder over en lang række forskellige lertyper, både til drejning, modellering og skulpturarbejde. 

 Vi sælger ler til 30kr/kg med en minimumsmængde på 5kg ad gangen, så du kan fylde en plade i keramikovnen

 

Eget medbragt ler

Du er også velkommen til at medbringe ler "hjemmefra" - bare du kan dokumentere, hvad det er for en lertype samt brændingstemperaturen (Makstemperaturen)

Hvor meget kan der være  i ovnen?

Du kan se ovnens dimensioner her på siden. Hvor meget du kan have pr ovnplade, afhænger af dine emners udformning. Kan de fx. stables, kan der være meget. Har du flade, brede ting eller store og kringlede, skulpturerer objekter, kan der være færre ting. Ovnen pakkes altid så økonomisk som muligt, så både du og naturen sparer på ressourcerne. Vi glæder os til at brænde for dig!

 

Vi brænder ler for private og hobbykeramikere

Keramikværstedet har brændt for hobbykeramikere i over 3 år med stor succes. Du kan få brændt ler til keramik hos os. Laver du fx. ler derhjemme eller i et værksted uden ovn, kan Keramikværkstedet hjælpe dig med at få brændt dine egne projekter. Om du er professionel eller privat, har lidt eller meget erfaring med ler, så kan jeg hjælpe dig med den keramiske proces

Brændingsprocessen
Første og anden brænding

Nabertherm - dimensioner - hotspot_edited_edited.jpg
IMG_20200914_124539.jpg
0S2A50200.jpg
0S2A4525.jpg

01

Forglødning normalt 925 grader

Når dine værker er færdige og klar til brænding, afleverer du dem i Keramikværkstedet efter aftale. Kontakt via mail eller kontakformularen og beskriv, hvad og ca hvor meget du har, og om du også ønsker at leje glasurer/værksted. Medsend gerne mærkater af lertyper og/eller glasurer.

Bemærk, at der kan være meget gods i en forglødning, særligt hvis dine ting er stabelbare.

Forglødningen foregår når der er nok emner til at fylde en ovn. Når emnerne er blevet brændt, bliver du kontaktet af Keramikværkstedet for nærmere aftale om glasering

03

Glasurbrænding

Dine emner vil brændt i en glasurbrænding - normalt til 1260 grader, sammen med andres emner. Såfremt du ønsker en ovn for dig selv, eller en anden top-temperatur end 1260 grader, kan du anmode herom.

05

Få dine værker glaseret professionelt

Det er også en mulighed at få dine værker glaseret professionelt. Hvis du ikke har erfaring i glasering og bare gerne vil have et smukt resultat, er dette en mulighed. Du vælger selvfølgelig glasurerne selv når du afleverer dit ler til forglødning og resten tager vi os af!

02

Leje af værkstedet / Glasurer 
Med eller uden undervisning

Når dine emner er blevet brændt i en forglødning, skal de glasurbrændes. Du er meget velkommen til at leje Keramikværkstedets glasurer samt værkstedet og redskaber til glasering. Der brændes normalt til omkring 1260 grader, men en anden temperatur kan ønskes. Instruktion i brugen af glasurerne er en forudsætning og afhængigt af din erfaring, kan du få enten undervisning eller glasere på egen hånd. Når emnerne er glaseret, brænder vi dem når der er nok emner til at fylde en glasurovn

04

Leje af værksted (med brug af egne glasurer)

Du er selvfølgelig velkommen til at glasere dine emner i Keramikværkstedet. Glasurer er porøse når de er påført og derfor er transport af glaserede emner ikke anbefalelsesværdigt. Leje af værkstedet kan ske når dine emner er blevet forglødet.

bottom of page